"Två hjärtans önskan ska vårdas på plats, skapas på gemensamma ord och tankar samt förvandlas till lycka i vårdande handling"
LÅ-02
Dagbok på nätet!
Dagboksutdrag 1997:    
 Juli   Augusti   September   Oktober   November   December 
Dagboksutdrag 1998:    Januari   Februari   Mars   April   Maj   Juni   Juli   Augusti   September   Oktober   November   December 
Dagboksutdrag 1999:    Januari   Februari   Mars   April   Maj   Juni   Juli   Augusti   September   Oktober   November   December 
Dagboksutdrag 2000:    Januari   Februari   Mars   April   Maj   Juni   Juli   Augusti   September   Oktober   November   December 
Dagboksutdrag 2001:    Januari   Februari   Mars   April   Maj   Juni   Juli   Augusti   September   Oktober   November   December 
Dagboksutdrag 2002:    Januari   Februari   Mars   April   Maj   Juni   Juli   Augusti   September   Oktober   November   December 
Dagboksutdrag 2003:    Januari   Februari   Mars   April   Maj   Juni   Juli   Augusti   September   Oktober   November   December 
Dagboksutdrag 2004:    Januari   Februari   Mars   April   Maj   Juni   Juli   Augusti   September   Oktober   November   December 
Dagboksutdrag 2005:    Januari   Februari   Mars   April   Maj   Juni   Juli   Augusti   September   Oktober   November   December 
Dagboksutdrag, årsvis:    2005   2006   2007   2008   2009 ;  2010 
Dagboksutdrag, "Aktuellt":    Senaste nytt (nedan) 
Gästbok

Lasses dagbok på nätet!

  Lars Ålander
 
  ...  

(Dagbok på internet sedan 13/7-97)

 
 
 

Fredagen den 8 april 2011:

Fredagen blev en mycket bra och intensiv arbetsdag med företaget. Arbetade mycket med bokföringsprogram i både tekniska och ekonomiska sammanhang. Likväl laddade jag i bilder och arbetade med bildprojekt. Började tidigt om morgonen och slutade inte med arbetsuppgifterna förrän sent om kvällen. Var då mest nöjd med utformningen av företagets fakturor.

 

Torsdagen den 7 april 2011:

Gick upp relativt tidigt, trots redigeringsframgångar i photoshop lightroom en bit in på natten. Temat för morgonen var visserligen i samma anda då jag var inbjuden till Photoshopseminarium med Photoshopevangelisten Julianne Kost. Lika imponerande föreläsning och show idag på biograf Rigoletto, som tidigare möten.

Efter photoshopföreläsningarna tog jag mig en kebabtallrik Därefter var fokus inställt på att rasta Yatzi. Han verkade vid gott mod och inte alls stressad, något jag var rädd för efter flera timmar i ensamhet med katterna.

Kvällen bjöd profilaxkurs för Anki och mig. Ett första pass av två torsdagskvällsomgångar. Riktigt givande och som alltid en god grund för anteckningar.

 

Onsdagen den 6 april 2011:

Trots att dagen var ledig hade jag svårt att få tiden att räcka till. Men under dagen hann jag i alla fall med bilservice, byte av båda halvljusstrålkastarna, och uthämtande av den glasruta och de hyllor som varit trasiga eller saknats vid köksleveransen.

På hemmaplan kämpade jag med bildinladdningar och samtida bildarbeten. Tempot var av naturliga orsaker långsamt, men i redigeringssyfte framgångsrikt.

Om kvällen bjöds en kurs i barnavård vid Jungfrugatan 35, Östermalm, Stockholm. En bra kurs berörande mycket smått och gott från bajsande, blöjbyten till vaccin.

 

Tisdagen den 5 april 2011:

Under dagen blandades pappersarbete med hundpromenader. Om kvällen njöds en presentations- och informationsmöte om Södersjukhuset och dess BB-avdelning.

 

Måndagen den 4 april 2011:

Efter avslutad och lugn arbetsnatt ,inkluderande många diskussionsämnen, bar det av hemåt för att ställa ut soptunnan och sova.

Om eftermiddagen kom Ankis pappa över med hunden Yatzi. För egen del gav jag mig kort därefter av mot Stockholm och Vallentuna för lite modelljärnvägskörning. En bra tidtabellskörning som vid speciellt ett tillfälle ledde till ett par tåginställelser för att komma i fas. Eftersom fikapausen redan klarats av direkt efter ankomsten passade det utmärkt att köra två timmar i sträck.

Hemfärden gick sedan via Norrviken och Karlberg. Tog en diger fotorunda under en promenad via Odenplan bort till Rådmansgatan. Det blev en hel del bra skyltdocksbilder i speciella miljöer.

 

Söndagen den 3 april 2011:

Arbetsnatten mot söndagen blev riktigt angenäm och lugn trots att jag både var fjärrtågklarerare och tågledare. Den enda tågledarinsatsen jag gjorde utfördes dessutom för driftledningscentralen Gävles räkning. I övrigt var det väl uppstyrda tåg och arbetsskydd på min bana. Hann lyssna på musik och läsa en del mellan varven.

Tog en entimmas fotorunda, kopierandes lördagsmorgonen via Drottninggatan. Nu dock med mitt 50mm-objektiv. Men bakgrundsljuset gjorde många bilder hopplösa att fånga bra.

Sov under stora delar av dagen med Ximena på magen eller vid fötterna. Anki var på besök hos en kollega och nybliven förälder.

Under kvällen och natten fick jag chansen att se hela filmen om den framstående och autistiska vetenskapskvinnan Temple Grandin som svarat för revolutionerande omställningar av djurskötsel (kreatur) och insikt i autistiska problem. Hade sett glimtar på SVT-play under föregående natt och blivit fascinerad. Natten blev åter igen riktigt lugn och bra.

 

Lördagen den 2 april 2011:

Mellan två lugna arbetsnätter handlade det inte om mycket annat än att sova. Hade visserligen tagit en timmas fotorunda i stan om morgonen, men det var nog all aktivitet att tala om för dagen. Anki var på shoppingrunda med sin mor under dagen.

 

Fredagen den 1 april 2011:

Pysslade med företaget och ekonomin under dagen. Därtill lite eftermiddagssömn inför en mycket lugn tågledarnatt.

 

Torsdagen den 31 mars 2011:

En dag som mest handlade om att avsluta månaden och kvartalet ekonomiskt sett, innan min ordinarie arbetskväll.

 

Onsdagen den 30 mars 2011:

Efter en riktigt lugn tågledarmorgon sov jag en hel del om eftermiddagen med Ximena liggandes vid mina fötter. Hade sett fram emot en social danskväll på Nackswinget, men blev lite avtänd när det i det närmaste bara spelades Wahlströms. Till och med den efterlängtade bastustunden hoppade jag över. Behållningen för kvällen var istället att se Thomas och Kickis en månader gamla son Oliver.

Arbetade lite med ett uppdrag, men blev efter någon timma såpass sömnig att det fick vara sängen som direkt gällde.

 

Tisdagen den 29 mars 2011:

Dagen startade med färd tillsammans med Anki till Östermalmstorg. Ett ultraljud och besök hos barnmorskan fanns inplanerat och gick bra.

Gick och åkte sedan till Odenplan. Var hungrig och grundade med ett mål mat. Sedan blev det fortsatt fika med kaffe och en fransk chokladtårtbit och en bra bok om HDR-fotografering. Vid elvatiden började jag dra mig mot jobbet för en lång arbetsdag.

Det var tur att arbetsdagen var mycket lugn på Stockholmstågs driftcenter. Hade inte speciellt mycket av överskottsenergi att ta av. Med andra ord var det skönt att komma hem om kvällen, Trots allt detta hade jag under eftermiddagen hunnit plugga en hel del järnvägsföreskrifter och handledningar.

 

Måndagen den 28 mars 2011:

Visserligen en ledig dag, men inte utan mängder av saker att göra. I första hand handlade det om ekonomi, såväl privat- som företagsmässigt. När eftermiddagen kom var sammanställningarna klara. Fick öka tempot för att hinna med lite mat innan avfärd mot en föreläsning på Danderyds sjukhus.

Det som slog mig, när jag kastade en blick ut mot kattgården, var att burdörren stod på vid gavel. Utanför satt också Lux under ett par sekunder. Sedan lunkade han bort på utsidan, i det fria.

Fantastiskt nog vände hann direkt och gick in när jag ropade på honom. Då upptäckte jag även Ximene ännu lite längre bort. Men även hon kom hur snällt som helst. Ett absolut rätt tillfälle att bjuda på god mat och uppmuntring.

Den förlossningsförberedande kursen, del två av två, var precis lika bra och givande som den första en vecka tidigare. Mycket handlade det om bedövningsmetoder.

När kvällen kom, på hemmaplan, tog vi ett par magbilder. Att få blixtarna att ge lämpliga doser ljus med manuella inställningar var i det närmaste hopplöst. Men en mix av fasta ljus och blixtar gav en bättre stämningsfaktor och lite spännande minnesvärda bilder.

 

Söndagen den 27 mars 2011:

Vi inledde dagen med en tur till Nacka Forum (Mediamarkt), ByggOle och sedan till Länna och Bauhaus samt barnvagnsbutiken. Hann med mer än vi vågat hoppas på.

Om kvällen kom mina föräldrar på besök. Tillsammans installerade vi Norton antivirus och Officepaket 2010. Det tog sin tid men inkluderade en trevlig fikastund med brasan tänd, innan det blev allt för sent. Anki gick dock till sängs något i förtid.

 

Lördagen den 26 mars 2011:

Under dagen hade vi en återhämtningsdag. Fri från måsten, men till slut med nyttogöromål utförda trots allt. Mina föräldrar kom över vid 18-tiden för inledande datorinställningar. Dock var det inte rätt Officepaket förinstallerat, så vi kom av oss lite och fick avsluta utan fullgott resultat om kvällen. Då hade vi hunnit avnjuta mammas goda paj samt ett par bygräddade våfflor.

 

Fredagen den 25 mars 2011:

Den tidiga arbetsdagen gick raskt mot helg. Sov kvar någon timma på jobbet innan det var dags för en fredagsfika med Blomman på Café Aveny.

 

Torsdagen den 24 mars 2011:

 

Onsdagen den 23 mars 2011:

Sovmorgonen behövdes. Hann inte göra så mycket i hemmet förrän det var dags för arbetsdag 12-21. Inledde med möte som inkluderade tid för fotografering på Kungsholms Foto.

Efter en lugn och bra arbetsdag tog jag en fotorunda på stan. Hade ett par skyltdockor på Kungsholmen i sikte. Vid Slussen missades bussen med en hårsmån, så det blev en milkshake och stor pommes på Mc Donalds för hemfärd med 22.30- bussen.

 

Tisdagen den 22 mars 2011:

Efter en mycket trevlig morgontur som fjärrtågklarerare bar det av norrut till mina föräldrar för kvittohämtande. Bytte ut deras dator som krånglat sedan första uppstart, utan att nå fram till grundmenyn. Detta utfördes på Nacka Forum efter bilhämtande vid hemmet.

 

Måndagen den 21 mars 2011:

Veckan startade med en mycket tuff prövning som tågledare. Ställverket i Västerås gav allt annat än logiska tåg- och växlingsvägar. Det kom magasineringar på de mest underliga ställen och riktningar. Dessutom syntes vissa nödutlösningar omöjliga att verkställa. Som tågledare blev jag hela tiden avbruten av telefonen, vad än jag höll på med.

Jag promenerade till Tekniska högskolan efter arbetsdagens slut. Mycket för att få rensa hjärnan och tillgodogöra mig lite frisk luft. Även om jag hade sett fram emot en fika på stan, så bjöd det emot att sitta still. Först framme vid slutmålet och en tunnelbaneresa till Mörby och ytterligare promenad tillbaka till Danderyd fanns det motiv att unna sig något i prinsesstårtsutförande och kaffe.

Kvällen fördrevs vid en mycket bra föreläsning på Danderyds sjukhus tillsammans med Anki. En underbar förlossningsförberedande kurs hållen av Helene Fagraeus. Danderydsmetoden verkar helt klart bra och inspirerande, men avståndet är helt klart en faktor som talar emot.

 

Söndagen den 20 mars 2011:

Redan klockan nio var vi i Finntorp för att förbereda en Regional tävling. Ett mycket bra och trevligt arrangemang där jag passade på att fotografera och göra reklam för företaget. Kvällen bestod således av fotoredigering.

 

Lördagen den 19 mars 2011:

Städningsinsatsen var massiv från frukosttid fram till dess att Ankis- och mina föräldrar kom på plats. Dammsugningen hade bara kommit halvvägs och undervåningen fick mindre omsorg. Sedan Ankis far sopat trappan och torkat lite damm från synthen osv, var det representabelt.

De stora städningsinsatserna var hur som helst både synliga och påtagliga. Med andra ord var jag i det långsiktiga mycket, mycket, nöjd.

Kvällen avnjöts med firande av Ankis nyligt passerade födelsedag. Efteråt ägnade vi tid åt felsökning av pappas nya dator, som aldrig lyckats komma igenom grundinstallationen.

 

Fredagen den 18 mars 2011:

Hade en kort morgonfjärrtågklarerartur som jag var glad över. Anki var fri från jobb för dagen i samband med begravningssermonin för hennes farmor vid Skogskyrkogården.

Kvällen bjöd fortsatt städande. Under förnatten sorterades lådor, samtidigt som jag fastnade framför TVn till den underbara filmen "Wimbeldon&qout; med bland andra Kirsten Dunst i huvudrollen. Innan jag kom i säng hade jag hunnit se om inspelningen av filmen. Så bra var den.

 

Torsdagen den 17 mars 2011:

Hade en tidig morgontågledartur. Ankis presenter hade jag lagt på köksön till dess hon skulle vakna. Om eftermiddagen och kvällen var det storstädning som gällde efter lite vila.

 

Onsdagen den 16 mars 2011:

Dagen bestod av både städningsinsatser, ärenden runt om i de södra förorterna och social danskväll på Nackswinget inkluderande en kort bastutid. Hade tänkt fotogradera skidtävligar under dagen, men fann ingen ro i tanken på att trängas med männisskor och se tiden rinna iväg när listan över uppgifter att slutföra var diger.

 

Tisdagen den 15 mars 2011:

Åt frukost i lugn och ro med uppsikt över nyhetssändningarna. Nu är det nog bara en tidsfråga innan det fyra tsunamiskadade kylsystemen och kärnreaktorerna representeras av fullt utvecklade och katastrofala härdsmältor. Det faktum att Forsmark år 2006 bara var en hårsmån från ett liknande scenario, med utslagna kylreservsystem, lugnar knappast. Men visst, tacksam över lite tur och slump får man ju ändå vara.

Min förmiddagsfärd till återvinningscentralen i Fisksätra fick förlängas med en fika utanför Gustavsberg. Återvinningscentralen skulle nämligen inte öppna förrän vid 13-tiden. Avkopplingen med Smothie, prinsesstårta och kaffe fördrevs därför njutningsfullt, med dagboksskrivande, på Systrarna Delselius Café.

Ytterligare två vändor med skräp hann det bli innan gården var tömd på gammalt köksbråte och mörkret infunnit sig.

 

Måndagen den 14 mars 2011:

Arbetsnatten blev utomordentligt god. Detta trots omkopplingar mellan testdrift av Ebicos-systemet och de äldre versionerna av trafikstyrningssystemet.

Fotograferade på stan under två timmar efter mitt avslutade nattpass. Därefter blev det dags för en frukost, som även den avnjöts på stan. Mc Donalds Mcmuffin med bacon och ägg bland annat.

På hemmaplan sov jag naturligtvis mitt på dagen. Ximena sov för första gången sedan hon var liten vid min sida, mellan mina ben och fötter.

Eftermiddagen och kvällen gick åt till en mängd spridda uppgifter. Spacklade taklister och dörrfoderskarvar i köket och sorterade bråte och kartonger i rosa rummet. Ett litet steg mot ett nyordnat hem. Därtill arbetades det omväxlande med bildhantering under kvällen.

 

Söndagen den 13 mars 2011:

Gick upp vid niotiden och avnjöt en lugn frukost i sällskap av Anki i köket. Ströbläddrade lite drömmande i "B&;H" fotokatalog som nyligen kommit som en överraskning från New York.

Under eftermiddagen sorterade jag köksskräp på tomten och förberedde en släpkärra för avfärd till någon återvinningscentral.

Efter lite middagssömn duschade jag för att åter bli redo inför en arbetsnatt. Men innan jag han åka anmälde grannen att en buss ånyo kört fel och backat in i staketet. Träffpunkten var i det närmaste identisk med föregående tillfälle. Att det brakat till ordentligt i träreglarna (enligt vittnet) kan jag förstå eftersom staketet delvis förflyttats ytterligare en knapp decimeter in på tomten.

 

Lördagen den 12 mars 2011:

Förmiddagsturen blev relativt lugn och bra. Endast ett hjälpkraftsfel ställde till det i Älvsjö och med spårmarkeringar Tumba- Utsikten.

I övrigt bjöds den största utmaningen i kategorin orderhanteringssammanhang. Planerat var brofumdamentsarbeten till den nya Sverigearenan i Solna, med slopade uppehåll i Ulriksdal och Solna. Men man var klara mer än ett dygn i förväg, varför ny ordergivning om uppehåll för trafikutbyte fick företas från klockan elva. Ett digert projekt med ordergivningsutdelare från Stockholmståg vid plattformen Stockholm central.

Behovet av avkoppling kändes stort. Kopplade av en del framför TVn och den slutliga uttagningen i den Svenska melodifestivalen. I övrigt handlade det mycket om nyhetsbevakning från Japan och fredagens jordbävnings- och tsunamikatastrof, som sakta men säkert steg för steg gick mot en eller flera kärnkraftsreaktorskatastrofer.

 

Fredagen den 11 mars 2011:

Efter en kortare sovmorgon packade jag släpkärran och bilen full med skräp. Åkte därefter till återvinningscentralen i Fisksätra. Mot eftermiddagen var det dags för ett arbetspass, ramtur, som till slut blev ett helt fjärrtågklarerarpass. Kungsängen-, Katrineholm- och Uppsalaplatsen hann manövreras innan kvällen var ett faktum.

 

Torsdagen den 10 mars 2011:

Hade bytt till mig en välbehövlig sovmorgon som nyttjades till privatekonomiarbete främst. Men även företaget fick en bra stund av dagen.

Efter en arbetsdag både i runda huset och på STÅG tog jag en fotorunda på stan. Skyltdockor var som vanligt i mitt fokus, även om det denna kväll skulle bli aningen speciellt. En engelskspråkig narkoman ville också vara med på bild. Kanske helst i egen person, men jag ville ha honom snarare som kontrast till ett par "skeptiska" skyltdockor i bakgrunden.

Rädd kanske jag borde ha varit, men inte ens när sprutan, som jag upptäckt först efter någon minut, skulle ha en framträdande roll paring; bilden blev jag mer än ytterligare något reserverad. De första bilderna höll låg kvalité. Inställningarna var snarare för att lyfta fram de belysta skyltdockorna i första hand och personen i andra hand. Behöll mystiken runt honom, men skärpte mig så småningom för att även göra den okände, bilderna och det kanske unika tillfället rätt.

Trots allt kände jag mig trygg både i tal, situation och med kameran som redskap. Andra passerande var långt mer otrygga. Onekligen pratade jag såpass bra engelska, att även jag antogs komma från annan ort. Han hade onekligen fått för sig att jag tillfälligt var på genomresa.

Väl hemma blev det en stunds avkoppling med goda smörgåsar innan sänggång.

 

Onsdagen den 9 mars 2011:

Efter en dagtur på jobbet åkte vi om kvällen till den sociala dansen, Nackswinget. Underbart att se gamla vänner, inte minst Malin. Det tog ett bra tag innan jag förstod att det endast var fem veckor sedan hon fick sin andra son, Albin. Mina tankar kretsade bara kring mig och Anki när det handlade om barnsnack, främst barnvagnar.

 

Tisdagen den 8 mars 2011:

Hade en morgontur på STÅG driftcenter. En riktigt lugn men samtidigt rolig arbetstur. Om kvällen oljade jag köks- och matsalsbänkar, samt monterade den nytillkomna handtagsleveransen på saknande utdragslådor.

 

Måndagen den 7 mars 2011:

Höll på med företagsekonomi innan mitt eftermiddagsarbetspass.

 

Söndagen den 6 mars 2011:

En dag för slutligt prov och beställande av barnvagn. Det blev till och med två stycken vagnar, i och med att bilbarnstolsköpet gav en praktisk kombination tillsammans med en lätt shoppingvagn. Annars blev det som väntat den oslagbara favoriten Emmaljunga City Cross, i färgutförande Jeans Black.

 

Lördagen den 5 mars 2011:

Anki hjälpte mig under morgontimmarna med att tejpa ihop ett text- och bildkollage som presentpapper. Ett lyckat projekt. Efter klockan 13 var det födelsedagsfirande som gällde. Gästerna kom i två huvudgrupper, en vid 14-tiden (fd kollegor) och en vid 18-tiden, (fd grannar och vänner). Vi var kvar dygnet ut och njöt av goda matpajer, smörgåstårtor, dryck och efterrättstårtor mm, samt inte minst underbart sällskap. Tror pappa njöt av dagen. Det lät som om han värderade den högt.

 

Fredagen den 4 mars 2011:

Hade en morgontur som tågledare. Om kvällen hade jag sett fram emot dans på Yesterday, Shake, men mängden kvarvarande göromål och förberedelser inför pappas 70-årsdag gjorde att det var skönt att stanna hemma. Anki var nog också rejält trött.

 

Torsdagen den 3 mars 2011:

Efter arbetsdagens slut köpte jag mig en pizza, samtidigt som jag samordnade eftermiddagens möte i Sickla. Det var dags att inköpa pappas 70-årspresent, en bärbar dator. Mötte upp syrran vid Sickla köpkvarter för en direkt färd till Nacka Forum.

 

Onsdagen den 2 mars 2011:

Det blev en lång och tuff dag. Dagturen i sig bjöd inga direkta bekymmer, men sedan blev dagsprogrammet mer än överbookat. Körde möbler istället för att lösa minneskortsproblem och bildhanteringar, ställde in danskvällen och oljade alla köks- och matsalsbänkar mellan lite bitvisa fotobackuper. Att komma i säng tidigt var knappt att tänka på.

Anki var under kvällen hos sina föräldrar för att planera hennes farmors begravning den 18 mars.

 

Tisdagen den 1 mars 2011:

Hade en bra dagarbetstur. Eftermiddagen och kvällen ägnades åt butiksärenden och besök hos mina föräldrar. Bjöds god fiskmåltid. Tiden gick mycket fort och det hann bli relativt sent innan jag var hemma.

 

Måndagen den 28 februari 2011:

Eftersom jag hade ett kvällsarbetspass inplanerat, hade Anders och jag ytterligare en listmonteringsdag till förfogande. I princip hann jag försåga alla huvudlister varpå monteringen gick snabbt. Diskmaskinen anlände under förmiddagen såsom den allra sista beställda och väntade köksleveransen. Så med undantag för två luftgaller och ett par diskmaskinslister är nu även köket helt färdigrenoverat. En otrolig bygginsats som efter leveransen den 11 februari har gått långt över förväntan.

 

Söndagen den 27 februari 2011:

Dagen startade med ett besök på Ankis farmors tidigare boende. Ett passande bord till köket och en underbar tavla till matsalen kunde vi ta med oss direkt. På väg hem kunde vi reklamera de få leveransbrister som framkommit under köks- och matsalsmontaget. Ett montagearbete som fortsatte hela dagen, tillsammans med Anki, Anders och Carin. Matsalen städades ur och betraktades som helt färdigrenoverad. Tavlan sattes upp, bord och stolar placerades ut, liksom kattmatbord och klösträd. Om kvällen oljade vi sedan in spisbänken och kökets långbänk.

 

Lördagen den 26 februari 2011:

Tillsammans med Anders och Carin byggde vi vidare på kök och matsal. Anki och Carin inriktade sig på att utrusta de färdiga delarna med glas, porslin och verktyg. Anders och jag startade upp foder- och listmontage.

 

Fredagen den 25 februari 2011:

Köksbyggardagen startade med att jag inhandlade golv- och taklister på Bygg-Ole. Detta efter att ha hackat is på biltakslisten för montering av takräcke.

Om natten (vid femtiden) hade Ankis farmor tagit sitt sista andetag. En väntad utgång efter den senaste veckans allt tyngre andning och brist på näring. Hon dog vid dryga 95,5 års ålder (1915.07.13).

Samtliga matsalsskåp monterades under dagen. Långt in på fredagskvällen fortsatte köks- och matsalssnickeriet. Dock med avbrott för mat och en stund framför TVn. Ytterligare en mycket effektiv och bra hantverkardag.

 

Torsdagen den 24 februari 2011:

Under dagen slutfördes golvläggningen i den nya matsalen, fd grå rummet. Ett roligt och imponerande arbete. Anki var på ett sista besök hos sin farmor. Hon andades ofta tungt och stundtals med långa andningsuppehåll. Slutet var nära.

 

Onsdagen den 23 februari 2011:

Köksbygget var framme vid kyl- och frysenhetsarrangemanget. Ett intressant grundbygge av blandade högskåp, täckskivor och överskåp. Innan vi avslutade bygget för dagen, (jag fortsatte till sena kvällen), hann vi börja lägga golv i matsalen.

 

Tisdagen den 22 februari 2011:

Dagen bjöd montage av kökets långbänkrad. Effektivt och lyckat. Om kvällen handlade det om Nackswingets årsmöte. Blev omvald som revisor.

 

Måndagen den 21 februari 2011:

Efter min avslutade "mördarhelg" (tre nattarbetspass på raken) sov jag ut ordentligt. Inhandlade om eftermiddagen (på uppdrag av mor) en födelsedagspresent till pappa.

 

Söndagen den 20 februari 2011:

Sov i stort sett hela den ljusa delen av dagen. arbetsnatt både före och efter.

 

Lördagen den 19 februari 2011:

Byggnation av kök under dagen, även om jag inte bidrog med så mycket när jag sov. Hade själv arbetsnatt både före och efter, men Carin, Anders och Anki gjorde mycket för renoveringen.

 

Fredagen den 18 februari 2011:

En bra byggdag blev det i köket. Huvudväggens underskåp med inpassad svarteksbänk- och diskbänk kom på plats. Ett effektivt arbetspass mellan 09.30 och 16.00. Därefter middagssömn inför ett nattarbetspass som tågledare.

 

Torsdagen den 17 februari 2011:

Trött sov jag så länge jag bara kunde. Började arbetsdagen klockan 12.00 med ett tvåtimmars bra JTF-pass följt av en splittrad dag som både fjärrtågklarerare och tågledare. Kände dock aldrig att jag kom in i tågledarbiten. All form av tillfredsställelse uteblev tyvärr. Trist, men sant.

 

Onsdagen den 16 februari 2011:

Ett dagarbetspass som tågledare. blev som vanligt förbryllad över hur lång extra tid resan in till stan tar med buss i rusningstrafik. Hann, trots frukostköp på Masters i tid till jobbet. Trafiken var där just påsläppt efter morgonens personpåkörning Stockholm södra. Tyckte synd om den fjärrtågklarerare som hade sin tredje likartade olycka på två veckors tid. Lite väl tufft att ta emot dessa larmsamtal.

Om kvällen hämtade jag bilen hemma. Hann njuta lite lugn och ro på Västerhaningegrillen, Daisy's innan det var dags för det fjärde och sista revisionsarbetspasset med dansklubbens ekonomi. Vi höll på till en bit in på natten.

 

Tisdagen den 15 februari 2011:

Under förmiddagen försökte jag hinna med en del företagsekonomi. Hann dock ej finna alla svar jag behövde för att komma vidare. Behöver "forska vidare" för att bli säker på ett par specifika bokföringsfrågor.

Eftermiddagen erbjöd ett eftermiddagsarbetspass på Stockholmståg med en inledande funktionsträff. Mot slutet av arbetspasset hamnade jag dock på driftledningscentralen som fjärrtågklarerare på Kungsängenplatsen.

 

Måndagen den 14 februari 2011:

Under dagen arbetade Anders och jag med skåpuppsättningar. Ett arbete som gick riktigt smidigt. Väggskåpen i köket och bänkskåpen på motstående vägg kom på plats. Även denna dag blev det en Fredellstur, nu för inköp av elinstallationsprylar.

Kvällen blev lugn, mest tillbringad framför TVn.

 

Söndagen den 13 februari 2011:

Var tidigt på Fredells byggvaror. Införskaffade bland annat golvlim till köksmattan. Den kom under dagen på plats. Brickskåp och ugnsskåp med täckskiva hann också monteras på plats.

Om kvällen åkte vi över till mina föräldrar. Ett mycket kärt och trevligt möte med många goda återblickar på barndomen. Babykläder genomgicks också. Till middag hade vi med oss pizzor från Norrvikens pizzeria, Ciao ciao och Den onde, som vi delade på. När vi skulle hem var det riktigt, riktigt, kallt.

 

Lördagen den 12 februari 2011:

Under dagen anpassades mattan för köksgolvet. En uppgift som tog sin tid.

 

Fredagen den 11 februari 2011:

Kombinationen av köksleverans och extremt snöoväder med blåst kändes inte optimal. Var hur som helst ute klockan 03.50 för att ytterligare en gång skotta uppfart och kattgård fri från snö.

Att vänta på bussen var ingen idé. Trots detta gjorde jag det i fyrtio minuter eftersom Nacka- och Värmdöbussarna inte stod uppräknade som inställda. Men därefter gav jag upp. Taxi skulle inte gå att få tag på före klockan 09.00. Med andra ord ett riktigt snökaos.

Byltade på mig täckbyxor, vinterkängor och dubbla strumpor för att pulsa oplogat omkring två kilometer och lite halvplogade gångvägar resterande kilomererar till Skarpnäcks tunnelbana. Fram till jobbet kom jag ca 110 minuter sen, men som traditionen bjuder med två underbart färska och nybakade pistagelängder. Dessa gick åt rekordsnabbt i det kaos som rådde. All busstrafik i länet var för övrigt inställd och tågen gick då och då. Pendeltågen ibland mer sällan än ofta. Ofta mer eller mindre ansamlade på en dera sidan om stan. Normala vändningar i nummerserien var inte att tänka på.

Det var hur som helst av stort värde att ta sig till jobbet. I synnerhet då det var en dag som behövde arbetskraft. Att jag sökt semester i två rundor samt efter nekande sökt kompensationsledigt från 08.00 eller 09.00 gav ju ytterligare en dimension i frågan. Operativa chefen skämtade visserligen i frågan, när jag väl kom fram. -"Bra du kom, för du ska väl ha komp om fem minuter?" (Som sagt var otänkbart denna dag).

Efter att under arbetsdagen ha kämpat med pendeltågstrafiken, dock på plats i runda huset, fick det bli taxi hem. Busstrafiken kunde inte garanteras och syntes inte ha kommit igång vid tid för hemfärd. Även taxiresan tog tid, men jag hann hem med omkring en kvarts marginal innan köksleveransen från Myresjö.

Under ca två timmar bar vi oavbrutet skåp. Köksskåp till vardagsrummet och matsalsskåp till strykrummet. Ett imponerande arbete som utfördes. Även åkaren ska ha beröm för sitt engagemang att underlätta för oss.

Kvällen i övrigt fick bli lugn. Var riktigt slut i både kropp och tankeverksamhet. Men en pizza satt mycket fint i magen.

 

Torsdagen den 10 februari 2011:

Hade en dagtur på jobbet. Kändes lite som att städa upp och återställa efter andra, men bjöd i övrigt en bra arbetsdag. Semestern verkar bli beviljad.

Sedan jag kom hem om eftermiddagen var jag ute flera gånger för att skotta. Det var varnat för ett dygns riktigt oväder och detta var bara början. Mitt betalkort fungerade inte vid Statoil, så mina planer på egen shoppingrunda skrevs om så att Anki följde med så snart hon kommit hem. I väntan på henne hann jag äta en god hamburgare och stilla matsuget något. En snabb skottarrunda blev det också före avfärd. Det handlade om att bibehålla leveransmöjligheter fö köket om fredagen.

Vi inhandlade presenningar och en liten nett snöskyffel till bilen. En liten försäkring om att ta sig hem.

 

Onsdagen den 9 februari 2011:

Det var full fart från tidig morgon. Elektriker skulle komma tidigt. Hann i princip bara duscha och klä mig innan de dök upp vid åttatiden på morgonen. Efter en del småplock inför dagen som sådant, hade jag en timma över. Hjälpte lite snabbt till med manuell golvslipning, men kunde snart ge mig av mot stan.

Fick till slut en dryg timma för läsning, fotostudier, på ett centralt beläget café. Detta innan en tågledardag inledd med en två timmar lång arbetsplatsträff. Mycket intressant och frispråkig och förhoppningsvis givande för alla parter.

På hemvägen, efter en perfekt tågledardag med lagom mycket pyssel, fotograferade jag skyltdockor i vanlig ordning. Nya uppsättningar, hårstilar och kläder.

 

Tisdagen den 8 februari 2011:

Hade för första gången en dagtur i det nya schemat. En skön arbetstur mellan 08.00 och 15.00. Men dagen som sådant blev lång. Efter årets första semla och en kaffe, på ett för mig nytt café, hämtades bilen för färd till Västerhaninge och ytterligare en revisionsdag av dansklubbens ekonomi.

På hemvägen tog jag småvägar och tog mig tillfälle att fotografera skyltdockor på vägen hem i den kalla natten. Häftiga kattbilder hade jag redan fångat under kvällen, så fotohumöret var det inget fel på. Kom hem omkring midnatt.

 

Måndagen den 7 februari 2011:

En tidig och bra arbetsmorgon bjöds det. Kvällen blev också bra med en härlig modelljärnvägskväll där det fanns gott om förare. Själv fann jag en god plats som tågklarerare i Dammnäs.

 

Söndagen den 6 februari 2011:

Upp vid niotiden för att under dagen måla kökstak, slipa golv samt köra ned gamla vitvaror till gårdsplanen. Såg till att grusa gången ordentligt inför nya vitvaruleveransen.

En kontrollerat droppande ny ledning justerades och sluttätades och väggar bredspacklades av Ankis far. Sammantaget kom vi åter raskt framåt med fyra personer vid olika göromål.

Om kvällen, efter golvslipningen, blev det tid för mat och bildskapande. Satt hela kvällen med canvasunderlag.

 

Lördagen den 5 februari 2011:

Gick upp redan klockan 07.30 för att tidigt lägga ett lager takfärg i köket. Placeringen av köksskåp ritades in på väggen. En talande bild på det enkla, färgglada och nästan "färdiga" rummet med ryskt betonggettoinspirerade köksdesignen togs. Imponerande och vackert i sig, om än inte så funktionsdugligt.

Under dagen hade vi hjälp med renoveringen av Ankis f&aouml;räldrar. Om kvällen besökte vi sedan mina föräldrar. Vi fick provsmaka en spännande lök- och baconpaj. Dock hade vi inte lyckats nå mina föräldrar i förtid, under just eftermiddagen, så vi tog en pizza i Häggvik för säkerhets skull. Mötte Susanne Eriksson på restauranten då hon och hennes man som blev tilldelad bordet bredvid vårt, strax sedan vi slagit oss till ro. I mina ögon heter hon fortfarande så trots att mycket hänt sedan låg- och mellanstadietiden.

Det blev en mycket trivsam kväll. Melodifestivalbidragen höll som alltid mycket skiftande kvalitét, ofta åt det sämre hållet. Dilba hade varit bra om bara hennes sångröst hade fått höras genom mängden instrumentljud.

 

Fredagen den 4 februari 2011:

Var nöjd med arbetsveckan när jag kom hem efter min arbetsnatt. Anders kom över vid 13-tiden för att bland annat hjälpa till vid spackling av väggen.

 

Torsdagen den 3 februari 2011:

En typisk dag mellan två arbetsnätter. Lite arbete med företagsinriktning hann jag i alla fall med innan det var dags att sova. Fick dock en otrolig huvudvärk som till och med hindrade sömnen, Men två omgångar mat och 20 minuters djupare sömn bjöd nytt hopp. Väl på jobbet (efter att nära nog sett mig tvingad till sjukanmälan), var jag faktiskt på gång och snart helt återställd. Tur var det i och med en hel del godstågsomledningar.

 

Onsdagen den 2 februari 2011:

Hann med mycket under dagen. Startade med en skattedeklaration och lite pyssel med logotype och vattenstämplar. Därefter blev det köksarbete under Anders ledning. Effektivt till dess att det var dags för min eftermiddagssömn inför nattens arbete.

Tågledarnatten blev tilll slut ganska bra. Det fanns att göra mest hela tiden, mycket beroende på kontakledningsfel i Tillberga som fick sitt avslut först klockan 23.25. Den hade rivits ca 10.30. Därtill många godstågsomledningar via Frövi, Kolbäck och Snyten pga tidigare olycka med ståltåg och tappad last mot brofundament.

 

Tisdagen den 1 februari 2011:

Ledig dag men fullt upp ändå. Skottade bort snö samt hackade bort is i kattgården som en långsiktig förberedelse inför köksleveransen. Slutligen smälte jag bort ett fem till tio centimeter tjockt islager med hjälp av ca 150 liter varmvatten. Effektivt men lite tidsödande. Jobbade barfota längs den delvis vattenuppvärmda gången. Katterna ville naturligtvis också vara med.

Tog en sväng över till mina föräldrar för att låna en pirra. Därefter en snabb Kebabmåltid och en ny kväll i Västerhaninge med revision av Nackswingets ekonomi. På hemvägen passade jag på att fotografera härliga skyltdockor längs vägen.

 

Måndagen den 31 januari 2011:

Första dagen med det nya schemat. Det var en klar lättnad att veta att förmiddagsförstärkningen skulle komma redan klockan 08.00 istället för 10.00. För det var lite rörigt i trafiken när Hagalund varit spänningslöst under nattens sista timmar. Många morgontåg lämnade Stockholm med en dryg timmes försening. Uppsalatrafiken än mer drabbad med instängda tåg och lokfel.

Kvällen spenderades i Västerhaninge för en första genomgång av dansklubbsekonomin.

 

Söndagen den 30 januari 2011:

Sista av köksrivningen samt ommöblering till grå rummet med kyl, frys, micro och bord. Mycket tillsammans med hjälp av Ankis föräldrar. Skottade även mer av uppfarten, förberedande framtida köksleveransen.

 

Lördagen den 29 januari 2011:

Av Ankis föräldrar fick vi hjälp med omdragning av el i förhållande till den breddade matsalsöppningen. Om kvällen rev jag sedan köksskåp ovanför spis och diskbänk.

 

Fredagen den 28 januari 2011:

I stort sett hela dagen gick åt till ärenden. Både källsortering och inköp. Brädor till nya matsalsdörrposten, bland annat. Om kvällen var jag ute och åt en bit mat tillsammans med "Blomman" och Sjökvist. Två öl och lite vitlöksbröd blev det också.

 

Torsdagen den 27 januari 2011:

Rev skåp runt skorstenen samt fixade bilder under hela dagen. Klar med rivandet lagom till Ankis hemkomst från jobbet.

 

Onsdagen den 26 januari 2011:

Åter igen en underbart trevlig och lugn arbetsnatt. Det var inte förrän den sista dryga halvtimman som det blev fart. Stillastående trafik är kanske en bättre beskrivning då en växel i Ransta vägrade lyda kommando såvä lokalt som fjärrstyrt. Inte kom den i kontroll heller.

Jag hade verkligen försökt variera arbetsställningarna för att inte stelna till, men trots regelbunden stretching var jag stel som en pinne, med risk för ryggont, när jag åkte hem. Tog trots detta med mig en ö,mtålig kasse uppdragsarbete hem. En kollegas privata bilder för avfotografering och lättare redigeringsarbeten.

Tog under dagen emot en leverans av bänkskivor till det nya köket.

 

Tisdagen den 25 januari 2011:

Efter en lugn och trevlig arbetsnatt var jag under dagen hur seg som helst. Den senaste tidens mycket effektiva arbete tog ut sin rätt. Tilläggas bör väl att jag tog en två timmars morgonfotorunda på stan direkt efter nattpasset.

Det var tur att dörrklockan var såpass tydlig som den brukar. Den nya köksmattan levererades nämligen när jag i det varma och nybraseldade vardagsrummet låg som mest medvetslös till sömns. Att finna en lämplig förvaringsplats med mina stilla hjärnhalvor var definitivt inte lätt. Men buden gav lämpliga förslag.

Även om det inte fanns tid för bildgenomgångar, fanns några goda tidsluckor väl avpassade för fotoinladdning. Ett nog så viktigt förarbete. Så småningom blev det eftermiddagssömn igen och ett nattpass. Inte ens bussen hann jag ikapp vid busshållplatsen. Men lederna kom igång. Anki hann jag därför se lite kort. Hennes farmor var nu åter från sjukhuset och tillbaka på sitt äldreboende.

 

Måndagen den 24 januari 2011:

Hela dagen gick åt till bokslut och slutgenomgång av det företagsekonomiska för år 2010. Detta trots att de sista verifikationerna var mycket väl förberedda och lätta att slutbokföra och registrera.

Arbetsnatten var helt okej. Befarade ett tillbud med utebliven vagnavkoppling och överskjutande lastprofil, men tillstånd och villkor fanns angivna även för den sista biten. Det räckte alltså med en händelserapport.

 

Söndagen den 23 januari 2011:

Tågledarförmiddag.

 

Lördagen den 22 januari 2011:

Tågledarförmiddag.

 

Fredagen den 21 januari 2011:

Hade en arbetsnatt som blev helt okej.

 

Torsdagen den 20 januari 2011:

En dag mellan två arbetsnätter. Hemma med katterna och hunden Yatzi.

 

Onsdagen den 19 januari 2011:

Eftersom jag hade svårt att sova med en hund vid fotänden, var det nog dubbel tur att jag lyckats byta arbetstur. Hade egentligen hoppats på ledighet, men nu fick det bli två arbetsnätter istället. Sömn tog jag mig så småningom i vardagsrumssoffan med tennis från Australian Open som bakgrundsljud.

Under dagen arbetade jag med bildöverföringar och förvaringsstruktur. Kunde mellan varven fortsätta vila och ta en tupplur då och då. Helt utsövd blev jag dock aldrig, även om eftermiddagens hundpromenad blev ett uppvaknande i sig. Arbetsnatten blev också helt okej.

 

Tisdagen den 18 januari 2011:

Ett lugnt eftermiddagspass blev det som tågledare på Stockholmstågs driftcenter. Detta efter en förmiddagshundpromenad och ett inledande tågledarmöte på jobbet.

Åkte direkt hem och njöt av lugn tillsammans med Anki, katterna och hunden Yatzi, det lilla av kväll som var kvar. Kunde glädjas åt att bildförsäljningssidan äntligen börjar ta form och bjuda bra bilder.

 

Måndagen den 17 januari 2011:

Dagen blev riktigt lång men samtidigt väl utnyttjad och behaglig. Arbetsdagen blev riktigt bra på Stockhomlstågs driftcenter, trots ett tre timmar långt trafikavbrott mellan Södertälje hamn och Södertälje centrum pga en svåravhjälpt ställverkslåsning.

Efter en hundpromenad på nära nog en timma, behövde jag eftermiddagssömn. Om kvällen piggnade jag till och arbetade med bildförsäljningsstruktur till en bra bit in på natten. Samtidigt kunde jag ha tennissammandrag från Australian-open i bakgrunden.

 

Söndagen den 16 januari 2011:

Dagen ägnades åt att måla matsalsdelen samt riva lite av den gamla köksskåpsutrustningen. Utöver detta genomgicks semesterplaner och tankar kring föräldraledighet. Slutligen spikades även 2011 års familjebudget. Avslutade kvällen med bildarbeten.

 

Lördagen den 15 januari 2011:

Barnvagnar fick prägla denna dag. Det var en intressant känsla att efter tjugo år återuppväcka mina barnvagnsanalyser. I viss mån var jag besviken, för trots att utvecklingen på många fronter gått framåt, fanns inte riktigt mitt hopkok av krav i någon vagn. Emmaljunga City Cross var den som i storlek, lågprofil och gångegenskaper gav största totalnjutningen. Riktigt intressant med tanke på att Emmaljunga inte var favorit förr. BRIO hade dock i mitt tycke tappat fotfästet i marknaden. Deras kvalitet och goda egenskaper var nu på efterkälken. Inte minst visade sig detta i många modellers handtagsglapp. I mina ögon en oförlåtlig egenskap.

I Handen åt vi en bit mat. För egen del en efterlängtad kebabtallrik. Därefter fortsatt barnvagnsanalys följt av storhandling. Kvällen blev sedan lugn och till viss del fylld med bildhantering. Men tröttheten kom att ta ut sin rätt, varför det inte blev någon uppesittarnatt.

 

Fredagen den 14 januari 2011:

Hade en fjärrtågklarerartur dagtid med inledning klockan 08.30 på Uppsalaplatsen. Jag hann dock inte sitta speciellt länge förrän jag blev bortkörd till förmån för en uppföljning av en trafikledarinstruktör.

Tog en timmas friskvårdspromenad och passade samtidigt på att beställa vår efterlängtade nya köksö. En efterlängtad möbel till det nya köket.

När arbetsdagen var över skyndade jag mig hem. Befann mig snart på samma buss och stolsraden bakom Anki. Det var dags att hämta bilen för att bekvämt kunna få hem Yatzi från hundpensionatet, efter en veckas bortavaro. Ett hämtande som fungerade smidigt och bra.

 

Fredagen den 14 januari 2011:

Hade en fjärrtågklarerartur dagtid med inledning klockan 08.30 på Uppsalaplatsen. Jag hann dock inte sitta speciellt länge förrän jag blev bortkörd till förmån för en uppföljning av en trafikledarinstruktör.

Tog en timmas friskvårdspromenad och passade samtidigt på att beställa vår efterlängtade nya köksö. En efterlängtad möbel till det nya köket.

När arbetsdagen var över skyndade jag mig hem. Befann mig snart på samma buss och stolsraden bakom Anki. Det var dags att hämta bilen för att bekvämt kunna få hem Yatzi från hundpensionatet, efter en veckas bortavaro. Ett hämtande som fungerade smidigt och bra.

 

Torsdagen den 13 januari 2011:

Det blev en lite annorlunda dag jämfört med planerat. Troligtvis mest beroende på att jag i grunden var lite väl optimistisk i min planering. Eftersom jag jobbat med bilder en bit inpå natten, var det trots allt naturligt att jag tog sovmorgon. Bara ett ärende hans därför med innan arbetsdagen kallade.

Det mesta av arbetsdagen kom att handla om avsyning av spåret mellan Jädersbruk och Västerås västra, sedan ett tåg med diger hjulplatta framgått på sträckan.

Innan hemfärd tänkte jag ta en snabb fotorunda. Den blev dock drygt en timma lång innan jag lyckades ta mig mot bussen hem. Fascinerande vad lätt jag fängslas och lyckas förbruka tid bakom kameran. Hoppas även dagens bilder kan bära frukt.

 

Onsdagen den 12 januari 2011:

Efter en sen uppesittarkväll med trevlig och givande fotohantering blev det en god nattsömn. Med Ankis hjälp lyckades jag förstå att det var dumt att snacka allt för mycket med den nattpigga Ximena. Hon tyckte snart att jag borde nyttja min vakna sovrumstid för att leka med henne. Ett tydligt tecken var hennes släpande av leksaksvippan nedför hela trappen och fram till sängen.

Sov till ca 08.30 innan det var dags att förbereda en avfärd till dagens dagpass som tågledare med elev. Ett både bra och trevligt arbetspass.

Min tid i stan avalutades med en färd bort mot Stureplan samt Odengatan och Roslagsgatan. Efter en fika fortsatte skyltdocksfotograferandet i princip där jag slutat gårdagens runda. Det var först sedan jag slutat min vandring efter ca två timmar, som jag insåg att jag var ganska frusen och nedkyld. En promenad och ett toalettbesök vid centralen ändrade på allt detta. Anki var vid det laget redan hemkommen, efter ett besök hos sin farmor efter jobbet. Själv var jag hemma strax före klockan 21.00 efter många timmars aktivitet.

 

Tisdagen den 11 januari 2011:

Morgonprogrammet var utstakat från arla morgonstund. Anki och jag började med ett morgonbesök hos barnmorskan för att rutinmässigt lyssna på barnets hjärtljud osv. Fortsatt stabilt och bra. Ett härligt hjärtbeat i discotempo.

Köpte mig en stor skagensmörgås och begav mig till jobbet för att fika en timma tidigt. En skön avkoppling, trots att många var villiga att sätta kniven i min stora smörgås.

Kändes aldrig som om jag nådde mitt vassaste arbetstempo, men det räckte för denna dag som avrundades med en färd till Burger King, Odenplan, och sedan ett vasst plåtande av ett par utvalda skyltdockor.

Anki kom hem från dansklubbsmöte strax efter mig. Efter en tallrik yoghurt och tid i soffan framför TVn och elden, inriktade jag mig på kvällens bilder. Det blev arbete en bit in på natten till rytmerna av en TV-sänd Robynkonsert. Samtidigt var det roligt att följa kommentarerna till den nu facebooksläppta barnanyheten, i samband med min Burger King-måltid om kvällen.

 

Måndagen den 10 januari 2011:

Förmiddagen passerade snabbt förbi och blev till en mötesdag och arbetskväll med stora trafikstörningar norrut vid Upplandsväsby och Skavstaby. Ett spår i grunden mellan Rotebro och Skavstaby, ett spår som sedan drabbades av spårledningsfel. Tuff men intressant eftermiddag som Trafikverksrepresentant på Stockholmstågs driftcenter.

Om kvällen halkade jag sedan omkring på södermalms isgator tillsammans med kameran efter bästa förmåga.

 

Söndagen den 9 januari 2011:

Efter lite orolig sömn, där både Anki och jag lyssnat efter hunden Yatzis allmäntillstånd. Men han visade allt minde tecken på att det skulle ha varit sjukdomssympthom han uppvisat kvällen före, vid besöket hos mina föräldrar. Då hade något satt sig lite snett i halsen, kanske rivit upp ett sår eller ha varit tecken på irritation.

Vi rev tre fjärdedelar av köksskåpen till vänster om köksfönstret. Vet inte hur jag lyckades, men jag fick ont i halva överkroppen. Sträckningar som så småningom skulle göra stora rörelser och djupa andetag olidliga, men lockande. Längtade efter massage och stretching.

Vi tog en sväng förbi hundkenneln under eftermiddagen. Det var glashalt ute, varpå sandandet längs uppfarten var akut och nödvändig. Resten av kvällen ägnades åt braseldning och bildförsäljningstester. Det hann bli natt innan jag var nöjd för dagen.

 

Lördagen den 8 januari 2011:

Efter att ha sovit ut småpysslade vi under dagen. Om eftermiddagen tog vi katterna och Yatzi med över till mina föräldrar för en underbar middag och mysig kväll. Enda aningen svåranalyserade problemet var att Yatzi tillfälligt verkade ha fått något i halsen.

 

Fredagen den 7 januari 2011:

Hela förmiddagen gick åt för snöskottqnde av uppfarten och parkeringsplatsen. Ankis far kom precis lagom till mitt sista spadtag. Hade då tagit regelbundna femminuterspauser för att samla krafter och sänka pulsen. Ett liggunderlag och en CocaCola hjälpte mig gott med återhämtningen.

Under eftermiddagen öppnade vi upp i dörröppningen mellan kök och blivande matrum. Om kvällen gick Anki och jag på en futuristisk och bra Queen-musikal. Mycket trevlig kvällsföreställning med start så sent som klockan 21.00 och hemfärd från cirkus på Djurgården omkring midnatt.

 

Torsdagen den 6 januari 2011:

En ledig dag för både Anki och mig. Vi målade grå rummet, dvs matsalen, med ett lager väggfärg. Mycket lik den ursprungliga färgen, men en liten touch av mer blå-lavendel-färg. I övrigt fick jag tid för bildbehandling.

 

Onsdagen den 5 januari 2011:

Anki arbetade halvdag och jag hade en fjärrtågklarerarförmiddag. Fick ledigt sista timman och njöt därför ett frisörbesök. Kvällen bjöd mysig tid hemma, mest nyttjad till företagsekonomi. De sista verifikationerna för år 2010 kontrollerades.

 

Tisdagen den 4 januari 2011:

Förmiddagen nyttjades uteslutande till företagsarbete. Eftermiddagen som fjärrtågklarerare bjöd på uppföljning under första delen av passet och ett enormt pussel av sena tåg och växelfel mellan främst Västerås och Arboga/ Jädersbruk. Spännande men samtidigt riktigt utmattande i längden. Behövde verkligen lite syre till hjärnan när arbetspasset var över. Att rapportera var försening för sig var nästan omöjligt. Var själv imponerad över att endast åtta samtal missats. Några av dem omedelbart felavhjälpta dessutom.

 

Måndagen den 3 januari 2011:

Efter midnatt fick jag tjänstgöra som både fjärrtågklarerare och tågledare. Efter en tuff söndagskväll, tidvis utan fungerande körordersystem, fanns det fortfarande tågledarjobb att utföra. Därtill bjöds diger godshantering i Västerås under natten. Därför tog jag tacksamt emot att en planerad provkörningstågkedja aldrig hörde av sig.

Tur var också att en fjärrtågklarerare ställde upp att arbeta från klockan 05.00 om morgonen. För strax efter att jag blivit avlöst vid det operativa manöverbordet började ett milt pendeltågskaos med tre tågsätt som inte kom i drift i tid.

Innan hemfärd tog jag en morgonfotorunda i stan. Skyltdocksfotografering. Sov under en stor del av dagen. Åkte om eftermiddagen ut tillsammans med "Blomman" med buss 526 och vidare till en modelljärnvägskväll. Tunakrubbet var tyvärr stängt, (ägarbyte) och en alternativ hamburgermåltid i centrum var sådär. Ingen direkt njutning i en nedkyld del av grillen.

Det blev dock en mycket trevlig körkväll med fjärrgodstågsuppdrag för min del. En riktig njutning.

 

Söndagen den 2 januari 2011:

Eftersom det var mellan två nattarbetspass blev det mycket sömn dagtid. Anki jobbade både med matsalsrenoveringen och det nya årets privata utkast till hushållsbudget.

Åter på jobbet var det full fart från första stund. Personalbrist och ett icke fungerande körordersystem sa nog allt. En fjärrtågklarerare stannade tack och lov kvar till midnatt och lindrade problemen markant.

 

Lördagen den 1 januari 2011:

Det var skönt att ha lite sovmorgon under nyårsdagen. Innan nattjänstgöringen som tågledare och fjärrtågklarerare hann jag både spackla och måla vid sidan av Ankis utomordentliga insatser i den blivade matsalen.

 
 
 
   Beakta detta...   
 
Läs dagboken med en extra positiv anda. Beakta noga att negativa ord ofta klingar så mycket starkare än de flesta positiva någonsin kan göra och därför bör betonas ned aktivt vid läsning.
 
Kritiska ord och omdömen är inte avsedda att skada eller förtala fysisk person, förening, företag eller annan förebild, utan är endast tilltagna för att om möjligt, för egen del, återge en styrka av ofta tillfälliga och dagsaktuella sinnesyttringar för personligt bruk och minnesbeaktande.
 
Skulle riktigt potentiella kritik- och konflikthärdar förekomma, behandlas dessa uteslutande utanför detta media för att underlätta en direkt och dubbelriktad konfliktlösningsmetod. Referat kan naturligtvis förekomma inom ramen för normalt dagboksskrivande. Kritisk återkoppling till dagbokens innehåll välkomnas och skall beaktas. Dagboken är tänkt att på ett verklighetsanknutet sätt balansera kritik och beröm.
 
Som läsare ombeds du dock beakta att innehållet trots allt är partiskt författat och att en motpart mycket väl kan vara ofrivilligt drabbad av vinklad kritik där personlig nytta, föreningsintressen, företags- eller förebildsintressen inte betonats tillräckligt tydligt och rättvist. Lojalitet mot alla parter är dock en grundfilosofi, inte minst genom denna förklaringstext. Att helt utelämna kritiskt tänkande och framtoning skulle i sig vara en missvisande verklighetsflykt, föga journalistiskt och dokumentärt korrekt för eftervärlden...
 
 LÅ-03
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Senast uppdaterad av Lars Ålander: (Se senaste dagboksanteckning)
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)

Dagbok på nätet!