Gästbok .

FÖRDELAR & NACKDELAR MED WIFE 1.0

Förra året uppgraderade en god vän till mig Girlfriend 1.0 till Wife 1.0 och upptäckte då att programmet krävde så mycket prestanda att det nästan är omöjligt att köra andra program. Han märkte även att Wife 1.0 genererar så kallade Child-Processer som kommer att kräva ännu mer prestanda av systemet i framtiden. Ingen av dessa faktorer var nämnda i manualen eller produktinformationen, men andra användare av Wife 1.0 har visserligen varnat för dessa fenomen av applikationen. Men inte bara det, Wife 1.0 installerar sig själv på ett sådant sätt att det alltid är aktivt och kan övervaka alla andra systemaktiviteter. Han har upptäckt att vissa andra program så som Pokernight 10.3, Beerbash 2.5 och Pubnight 7.0 inte alls kan köras utan att hela systemet kraschar och felmeddelande: DU HAR JUST UTFÖRT EN FÖRBJUDEN ÅTGÄRD visas trots att det gått att köra dessa program tidigare. Vid installationen har man dessutom inget val att välja bort vissa oönskade Plug-ins som t ex. MotherInLaw 55.8 och BrotherInLaw betaversion.

Programmets utformning är dessutom väldigt fattigt på funktioner. Några förbättringar som han gärna skulle vilja se i Wife 2.0 är: Jag har själv beslutat att undvika dessa problem i Wife 1.0 genom att hålla mig till Girlfriend 2.0. Men det finns problem även där. Helt uppenbart är att man inte kan installera Girlfriend 2.0 över Girlfriend 1.0. Du måste avinstallera Girlfriend 1.0 först. Andra användare säger att detta är en känd bugg som jag borde känna till. Tydligen uppstår en konflikt när de båda versionerna ska dela på komponenterna. För att göra det hela ännu värre så funkar inte avinstallationen för Girlfriend 1.0 något vidare, den lämnar små men märkbara spår efter sig i hela systemet. En annan mycket irriterande sak att tänka på; Alla versioner av Girlfriend skickar hela tiden popup- meddelanden om fördelarna att uppgradera till Wife 1.0. Wife 1.0 har också en helt odokumenterad bugg. Om du försöker att installera Vprassel 1.1 innan du avinstallerar Wife 1.0 kommer Wife 1.0 att radera alla MsMoney filer och sedan avinstallera sig själv. Efter det kommer det att vara omöjligt att installera Vprassel 1.1 ingen p.g.a för lite tillgångar i systemet.

För att undvika ovan nämnda bugg, försök att installera Vprassel 1.1 på ett helt annat system och kör aldrig några som helst filöverföringar eller nätverksförbindelser. Undvik också liknande Shareware program som t ex. OneNightStand 2.1 som kan innehålla virus som påverkar Wife 1.0. En annan lösning är att köra Vprassel 1.1 via en Internetprovider under falskt namn. Men även här bör du se upp för virus som omedvetet laddas ner.


Källan är för mig ännu okänd, men texten såpass tänkvärd att den presenteras på min hemsida. Mycket tyder på att det finns många olika, liknande, versioner av texten varför källan troligtvis förblir en väl bevarad hemlighet... (Är det någon som tror sig veta mera, hör av er...) Här version av mig daterad 97-11-25.

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum Föregående sida
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

Åter startsidan


Senast uppdaterad: 1999-03-25 av Lars Ålander.
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)