Gästbok Christofer Elghorn
har tagit sig en
riktig funderare.

Sådan är Lasse Ålander


Journalisten och tidningsskribenten Christofer Elghorn, (bilden till höger), har tagit sig en riktig funderare, varpå han i texten nedan speglar sin syn på hur jag är som person. Han ger sin vittnesbild av den verklighet jag själv, fram till nu, bara anat...

Det är lätt att förledas av ett första intryck. Ett första intryck av Lars Ålander kan vara att han är skvatt galen. Det var till exempel mitt första intryck. Ett intryck jag för övrigt inte har behövt revidera. Men hur är Lasse egentligen? Tja, låt mig säga så här: Lasse är en sån kille som alltid har en smörgås med sig. För säkerhets skull. När man minst anar det så står han där och idisslar på en hembakad fralla med ost. Och att en yoghurt finns i närheten behöver man inte tveka över.

Ryggsäcken är alltid med. Och alltid fullpackad. Full av man-vet-aldrig-prylar. Den sitter stadigt på ryggen, utom när han dansar. Till och med på skidresan är den närvarande. I liften, i backen, i sängen. Lasse spenderar lika mycket av sitt liv grävande i ryggsäcken som en normal person spenderar på toaletten.

Lasse gillar tåg. Och då menar jag att han -gillar- tåg. Han ligger villigt på pass två timmar i en grässlänt för att fotografera X2000 när den vräker förbi. Och han kan givetvis alla tågsträckor i landet. Dessutom har han hittat drömjobbet som trafikövervakare åt SJ. Vad säger man, världsklass?

Det vore nog elakt och felaktigt att kalla Lasse snål. Det är han inte. Men noggrann med det ekonomiska är inte att ta i. Gärna koll på kronorna, ibland till det yttersta. Man har mötts av repliker av typen "Mhm, då är Christofer skyldig mig 78 kronor och 46 öre. Janne är skyldig mig 57 kronor och 19 öre, ja vi kan väl säga 57 kronor."

Lasse tänker för mycket. Detta syns tydligt till exempel i dansen. När vi andra rycker på axlarna och lär in figurerna står Lasse i ett hörn och antecknar. Ska han lära sig en ny grej bör den vara detljerat förklarad. Gärna med en bildsatt instruktionsbok bifogad. Men han är en en duktig dansare. Kompetent, kunnig och dansant. Och om han tänkte lite mindre skulle han nog vara ännu bättre.

Så vad behöver Lasse?
Tja, inte mycket. Vi köpte nya byxor till honom förra våren, så det har han. Danspartners har han, flera stycken. Likaså kompisar och jobb. Och intressen. Jo, han skulle kanske vilja ha ett brev från Bonniers med löfte om att få trycka sin egen diktsamling. Om jag skulle köpa den? Självklart.

av Christofer Elghorn


Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

Valet är ditt...

Åter startsidan

texten tillhandahållen 1998-02-25, författad av Christofer Elghorn
Senast uppdaterad: 1999-03-23 av Lars Ålander.
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

sedan 3/3-98.

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)