Gästbok

DEN SANNA HISTORIEN OM ÖLAND, LUNDEGÅRDS CAMPING ANNO 1999!

Som gästkrönikörer hälsar vi oss själva hjärtligt välkomna till Lasses hemsida. Här är tanken att en liten story om Dansveckan på Öland 1999 skall ta form. Men en stor del av oss har tyvärr skrivkramp, men vår viljestyrka och vårt djupa engagemang i denna uppgift kommer likväl att ta oss i mål.

 

Den stora frågan är vad som är det verkligt PRIMÄRA SYFTET med denna vecka… Är det logdansen varje kväll eller strandens sol och busiga badturer eller den svalkande ölen i kvällsbastun eller dansbandens extrashower eller alla nya vänskaper som uppstår eller att bara slappa och må gott en hel vecka????

Mycket drickande blir det dock, både p.g.a. solen under dagen och en enormt svettig kväll på dansgolvet, men frågan är dock vad folk dricker. Vatten som kroppen behöver eller %haltig dryck.

I vår stuga, nummer 77, betyder lekar och vitsar med ord mycket. "Det är rätt behändigt att få all aska i en kopp" säger Mie angående klotgrillen varpå Lars replikerar "Alaska i en kopp?". Mycket sånt blir det till allas glädje.

För tillfället står stugans grillmästare och tillika minigolfdomare (Micke) och funderar på hur grillbriketter egentligen fungerar. Antändningsinstruktionen på kolpåsen verkar inte hjälpa. Vi får nog svälta i kväll! Kanske kan det hjälpa genom att bränna upp kolpåsen funderar Veronica och grillmästaren testar för fullt. Målet med kvällens grillning är i alla fall laxkotletter med färskpotatis och creme fraichesås.

Författarskaran till denna artikel i full aktion på alla håll och kanter...

Över huvud taget är testning av nya saker stuga 77:s motto i år. Smaksensationerna har avlöst varandra under veckans gång. Får vi kanske fresta med några exempel?

 • Jordgubbe med senapssillsås
 • Jordgubbe med skärgårdssillsås
 • Jordgubbe med västkustssillsås (vilken för övrigt var den bästa av ovan nämnda varianter)
 • Banan med tzatsiki
 • Rött vin med rostad lök i
 • Köttbulle med räkost
Stuga 77 samlad på en och samma bild


  På bilderna:
   
 • Författarna till denna artikel i full aktion.
 • Stuga 77 samlad på en och samma bild.
 • "Miss Öland 99".
 • Finalisterna till utnämningen "Miss Öland 99".
 • Lasse-Lina redo för en danskväll av annorlunda slag.
   

I bastun var det väldig fart i måndags. Som sig bör tycker könen att det är tråkigt att bastu var för sig så denna gång var det damerna som var välkomna in till herrarnas. En kassettradio hade fått följa med "husse" in och på den spelades många allsångsfrämjande melodier. Det sjöngs hellre än bra ur öl- och ciderpåverkade strupar. Med jämna mellanrum slungades en hink vatten över församlingen. Man får hoppas att det ingick mer medkänsla än sadism i den handlingen? En del såg märkbart glada ut över att få sköta hinken i alla fall. En klapplek som jag inte kände till innan ägnade vi oss också åt. En sågs försöka simma över bastugolvet och lyckades ta sig nån meter i det nu vattenfyllda golvet. Rätt var det var bestämdes det att vi alla skulle ta ett gemensamt dopp i havet. Sagt och gjort vandrade vi, några med en skylande handduk och andra utan, ned till havet. Människor stod i stum förundran och betraktade vår avklädda marsch. Höjde vi månne badtemperaturen med nån grad när 10 bastuvärmda kroppar nedsänktes i Kalmarsundet? Vad vet jag, men skönt var det.

Ölandsveckan är full av traditioner. Söndag: specialshow med dansband vid stugorna samt stor grillfest, måndag: sillbord, tisdag: nytt dansband som drar igång folk vid stugorna, onsdag: "dragshow" (transvestitkväll) samt fotbollsmatch mellan dansare och dansorkestrar, torsdag: Konsert med Bhonus på campingen där onsdagkvällens bästa "tjej" koras.

  Lasse-Lina redo för en danskväll av annorlunda slag.
Finalisterna och kandidater till titeln MISS ÖLAND 99.

Lasse-Lina…
Är egentligen ett helt kapitel för sig, men vi skall här försöka förtälja historien i korta drag. Onsdagkväll vid 20-tiden kom Lasse nyduschad och nybastad till stugan. Där tog förvandlingen till LINA fart. Veronica stod för både sminkning och utlåning av klänning. Mie gjorde manikyr med rosa naglar som följd. På med bh med toapapper i, sedan klänning och halsband och i håret blev Lasse pyntad med diadem fyllt med blommor. Han (hon) blev såå söt!!! Är man tjej så är man… Elegant blev Lina bjuden Mickes arm för eskort till kvällens dans. Lina dansade utmärkt. Klänningen svängde så fint under Mickes taktfasta förning. Och hon mådde sååå bra!


text skriven av Mie, Micke och Veronica under den traditionella Ölandsdansveckan 1999.

Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

Åter startsidan

Presenterad 1999-07-10, författad av Mie, Micke och Veronica.

Senast uppdaterad: 1999-07-18 av Lars Ålander.
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

sedan 12/7-99.

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)