Tomas och Ulrika representerar
den glädje och härliga stämning man finner
under Ölandsveckan.

Dansvecka på Lundegårds camping, Öland 1998


Naturligtvis blev det till slut vecka 28 även år 1998. Den som är en trogen dansare på såväl danslogar som tävlingsgolv vet att denna vecka bör hållas ledig för att undvika obehag i form av saknad och rastlöshet. Har man missat att skriva in Lundegårds camping och dansveckan i almanackan, ja då lovar jag att man verkligen har missat någonting.

Sedan 10/9-98. Kristina kikar fram vid sidan av
dörrposten.
I huvudsak är det ungdomar och nyblivna gummor och gubbar, (strax över 30), som bryter vardagen till förmån för en veckas avkoppling och dans kvällstid till Sveriges bästa "ungdomsdansband". Tomas och Ulrika var några av dem som tog tillfället i akt och visade hur man umgås och har trevligt. Kristina höll sig väl framme och kikade ut från deras stuga, hållandes i den trygga dörrposten. Man får inte missa någonting när det finns roliga och trevliga dansare från hela landet samlade på rätt plats vid rätt tillfälle.
Micke har utsetts till 
"Norrlands guld". I stugan vi hyrde fanns fyra sängplatser. Första dagen var Micke den enda norrlänningen och huskamraten, varför han ohotat kunde utnämnas till "Norrlands guld" vilket till synes gjorde stämningen och glädjen stor, näst intill omätbart stor.

Christofer och Gabriella anlände till stugan den andra dagen och visade även dom, (som synes), goda prov på mysförmåga.

Grannstugan var fylld av ytterligare klubbkamrater från dansklubben Nackswinget. Störst uppmärksamhet fick nog minstingen Rasmus, 8 månader på den tiden. Värt att notera är klädseln. Såväl Toini, Rasmus som "Norrlands guld" var klädda i grönaktiga färger. En innetrend ibland ungdomen måhända?
Gabriella och Christofer.
Toini med sonen Rasmus.

Christofer checkar läget. Under tidigare Ölandsår har Christofer lärt sig att avkoppling är ett nyckelord. Soliga dagar har ofta ett schema liknande: Uppvaknande, frukost, strandbesök, middag, dusch, dans följt av efterfest. Denna soliga molndag ses Christofer sänka glasögonen en aning, undrandes om någonting nytt är på gång. Kanske undrar han även om alla hans vänner verkligen förstår konsekvensen av stora annalkande moln? Själv förmodar jag att alla då visste vad regn var, trots att ingen kunde veta hur regnrik och solfattig sommaren 1998 verkligen skulle bli. Solminutrarna bilden representerar, skulle efteråt bli mycket högt värderade och ovanliga.
I armarna på moster Ania
försöker Rasmus viska någonting utan
ord.
Ania lutar sig mot klubban 
samtidigt som Toini känner av vindarna och
spänningen som råder sedan Micke intagit 
ledningen. Micke funderar, djupt 
försjunken i tankar.
När stranden inte lockade blev minigolf ett bra alternativ. Micke kom att dominera minigolfen tillsammans med Toini som inte var långt efter resultatmässigt. Här har jag dock fångat ett bra bildbevis på att någonting inte stod rätt till. Onekligen försöker Rasmus viska och avslöja någon hemlighet. Så här efteråt och med facit i hand får vi ogrundat anta att avslöjandet bör ha haft med någon form av fusk att göra. Mittenbilden visar med tydlighet att spänningen låg i luften och att det gällde att hålla balansen. Vidare ser Micke mycket fundersam ut på kvällen, långt efter att golfrundorna avslutats i hans favör. Flickvännen, Veronica, hade anlänt varför detta inte kunde vara grund till bekymmer...
Tomas räddar maten undan 
rökmaskinerna.
Micke blir förmanad av Ulrika.
Jag, (Lasse), blir matad av min 
tävlingsdanspartner Ulrika.
Ulrika och Gabriella utför 
svåra balansprov.
Malin härligt tillbakalutad 
i stolen.
Förutom tiden på dansgolvet räknas middagarna och morgontimmarna efter danskvällarna till höjdpunkter. Mästerkocken Tomas skymtas insvept i dimma strax före en av dom trevligaste grillkvällarna denna sommar. Vid test av finska och norska engångsgrillar framkom att de norska gillarna inkluderade rökmaskin. Bra pris om man önskar båda funktionerna. De finska, traditionella, var mer pålitliga. Man hittade köttbitarna lättare...

Nattliga efterfester är aldrig fel. Med tanke på att själva danskvällarna oftast genomförs i nyktert tillstånd, blir efterfesterna kontrastrika inslag i tillvaron. Jag matades med min egna Baileys av Ulrika när jag ansågs riskera vätskebrist. Vidare ses Ulrika ge någon form av förmaning till Micke. Hoppas han inte tvingades lova för mycket bara... Ulrika och Gabriella visade på mycket våghalsiga balansprov under svåra förhållanden och mörker. Malin lyckades verkligen visa hur härlig och mysig tillvaron under Ölandsveckorna är och kan vara, när lugn får råda i ett svagt gryningsljus.
Kandidater till 
"Miss Öland 98". Åter igen, huvudsyftet med veckan går inte att förglömma. Det är kring danskvällarna man samlas, möter sina vänner ifrån landets alla hörn. Det är här man knyter nya kontakter och får dansinspiration och dansglädje som räcker under övriga året. Ser det inte härligt ut att svepa runt i en foxtrott? Har du taktkänsla, lite vana från utedansens bugg och foxtrot, ja då kommer du att trivas på logens golv under dansveckan.

De som vill kan utnyttja onsdagens dans till att klä ut sig till det motsatta könet. På bilden till vänster syns fyra av årets tävlanden om titeln "Miss Öland 1998".
En av mina Eskilstunakompisar i 
en härlig foxtrot.

Veronica och Micke myser och 
lyssnar på musik under hemresan med tåg. Tyvärr har även den roligaste och trevligaste veckan ett slut. Det kan vara lätt att misströsta och svårt att tro på en lika glädjerik vardag när man skiljs från alla vänner. Med gott mod och utan synliga tecken på oro fotograferades Micke och Veronica. Uppenbart är att det går att mysa av en hemresa också. Det kommer ju ett nytt år och en ny vecka 28.

Dags att längta och vänta...

Tack till alla dansande vänner!
Vi ses igen!
Gästbok Mail välkomnas Dagbok Dikter Fotoalbum Föregående sida
Släkt Vänner Fritid Resor Musik Arbete/Utb. Smått och gott
Innehåll

Åter startsidan


Senast uppdaterad: 1999-03-25 av Lars Ålander.
(OBS! Datumet gäller endast denna sida, andra kan vara ändrade senare!)
Mailadress (hem): lamal@algonet.se

HEMSIDANS NYHETER
(Bör besökas då och då)